Harjoitus 1

Tietokoneen rakenne. Tee tuntikeskustelun pohjalta suunitelma millaisia osia hankit jos haluat itse kasata tietokoneen. Valitse pakettiin sopivat
- näyttö
- emolevy
- näytöohjain
- prosessori
- kiintolevy
Käytä valintakriteerinä soveltuvuutta tarkoitukseesi, esim pelikone, netin selailuun tms. Muista myös hinta valintakriteerinä. lisää tehtävä blogiisi

Perusta itsellesi blogi blogger palveluun. Voit nimetä blogin omalla nimelläsi tai lempinimelläsi, mieti millainen nimi olisi blogillesi edustava. Muokkaa blogin ulkoasu mieleiseksi ja harjoittele sen käyttöä. Lähetä blogin osoite linkkinä opettajalle wilmaviestinä. Tee ensimmäinen blogipäivityksesi korjaamon toimintaprosessi harjoitustyöstä.

Muista, että blogi on sinun kouluun liittyvä opinnäytetyösi ja ammatillinen portfoliosi. Käytä blogia ainoastaan oman ammatillisen osaamisesi esittämiseen, saatat käyttää sitä tulevaisuudessa esimerkiksi työnhakuun. Kirjoita blogia huolitellulla kielellä, jotta annat itsestäsi mahdollisimman fiksun kuvan blogia seuraaville. Blogi on käyntikorttisi!

Harjoitus 2


Tee korjaamotoiminnan tiedonetsintäharjoitus 1 Microsoft Word ohjelmalla. Käytä raportissa seuraavia muotoiluja: fontti Arial 12, otsikko Arial 16 lihavoituna, marginaalit molemmisssa reunoissa 2 cm, ylätunnisteessa tekijöiden nimet ja alatunnisteessa sivumäärä ja sivunumerointi.

Harjoitus 3


Piirrä MS Excel ohjelmalla seuraavanlaiset kuvaajat tehodynamometrimittauksen tuloksista.

Nopeus/Vääntömomentti

Vääntömomentti/Teho

Nopeus/Vääntömomentti/Teho

Kaavat

P = M × ω

ω=RPM × π / 30 rad/s

P = M × RPM × π / 30 rad/s

Liitä kuvaajat blogiisi ja analysoi niitä moottorin ajomukavuuden ja käytettävyyden/käyttötarkoituksen kannalta (liitä blogiin myös video dynamometrimittauksesta).

Harjoitus 4


Tee parisi kanssa PowerPoint esitys opettajan määräämästä aiheesta, liittyen auton rakenne kurssiin. Esittäkää valmis esitys luokalle ja liittäkää se blogiinne.